Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

MITÄ OVAT ETEERISET ÖLJYT?
Young Living eteeriset öljyt ovat kasveista tislaamalla tai puristamalla saatavia herkkiä ja helposti haihtuvia tuoksuyhdisteitä. Öljyjä löytyy useiden kasvien öljyrauhasista, karvoista, tiehyeistä, kaarnasta, varsista, lehdistä ja kukista.

MITEN ETEERISET ÖLJYT VAIKUTTAVAT:

Eteeriset öljyt imeytyvät ihokontaktin kautta verenkiertoon muutamassa minuutissa pienten molekyyliensä ansiosta. Ne kulkeutuvat korjaamaan solujen dna:ta, sekä tuhoamaan viruksia, bakteereja ja sieniä. Ne myös lievittävät lihasjännitystä, tasapainottavat energiaa, piristävät ja parantavat keskittymistä. Hajuaistin kautta eteeriset öljyt vaikuttavat muutamassa sekunnissa aivojen tunne- ja hormonikeskukseen.

MITEN ETEERISET ÖLJYT TOIMIVAT:

Aromien tehokkuus vaikuttaa elimistöön ja mieleen. Eteerisen öljyn tuoksu voi vaikuttaa tunnetilaan koko elinikäsi ajan. Kun tuoksuja hengitetään, hajumolekyylit kulkeutuvat nenään, jossa ne pysähtyvät hajuaistikalvolle, joka on nenän sisällä. Jokainen hajumolekyyli yhdistyy reseptoriin solussa. Aistireseptorit ovat soluja, jotka välittävät keskushermostoon informaatiota ärsykkeistä. Sadat miljoonat hermosolut uusiutuvat joka 28. päivä. Kun hajumolekyylejä stimuloidaan, limakalvolla olevat hermosolut välittävät sähköisiä impulsseja aivoihin. Hajukäämi lähettää impulsseja makuaistikeskukseen, amygdalaan (mantelitumake, tunneaisti) ja limbiseen järjestelmään (Limbinen järjestelmä on aivoalueiden joukko, joka osallistuu mm. autonomisten toimintojen, motivaation ja tunteiden säätelyyn sekä yhdistää erilaisia tunnetiloja muistiin tallentuneisiin fyysisiin tuntemuksiin. Limbinen järjestelmä on yhteydessä aivojen eri osa-alueisiin, jotka kontrolloivat sykettä, verenpainetta, hengitystä, muistia, stressiä, hormonitasapainoa jne. Eteerisillä öljyillä voi olla huomattavia fyysisiä ja henkisiä vaikutuksia. Hajuaisti on ainut viidestä aistista, jolla on suora yhteys limbiseen järjestelmään, tunteiden ohjauskeskukseen. Ahdistus, masennus, pelko, viha ja ilo ovat kaikki lähtöisin tältä alueelta. Jonkun öljyn tuoksu voi herättää muistoja ja tunteita, ennen kuin olemme edes tietoisesti siitä tietoisia. Kun mietimme, miltä jokin tuoksuu, me olemme ehtineet jo reagoida siihen. Kaikki muut aistit (kosketus, maku, kuulo ja näkö) kulkevat talamuksen kautta (talamus eli näkökukkula). Talamus on aistiratojen väliasemana toimiva suuri tumake, joka sijaitsee väliaivojen sivuseinämissä. Kaikki sensoriset hermoradat, lukuun ottamatta hajuaistimuksia välittäviä hermoratoja, kulkevat isoaivokuorelle talamuksen tumakkeiden kautta. Limbinen järjestelmä voi myös suoraan aktivoida hypotalamusta (aivolisäkkeen toimintaa säätelevä hormonikeskus). Hypotalamus on yksi tärkeimmistä osista aivoissa. Hypotalamus vapauttaa kemiallisia viestejä, jotka vaikuttavat kaikkeen sukupuolihalukkuudesta energian säätelyyn. Kasvuhormonit, sukupuolihormonit, kilpirauhashormonit ja välittäjäaineet, kuten serotoniini, ovat kaikki hypotalamuksessa. Tämän takia hypotalamuksen lempinimi on 'sankarirauhanen'.

Lähde: EODR 5. painos