Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

MITEN ETEERISIÄ ÖLJYJÄ KÄYTETÄÄN?

YOUNG LIVINGIN ÖLJYJÄ VOIDAAN KÄYTTÄÄ KOLMELLA ERI TAVALLA; AROMAATTISESTI HENGITETTYNÄ, PAIKALLISESTI IHOLLE JA SISÄISESTI.

AROMAATTINEN KÄYTTÖ

Eteerisiä öljyjä voi käyttää aromaattisesti laittamalla öljyä diffuuseriin, josta se haihtuu huoneilmaan tai tuoksuttelemalla eteeristä öljyä esimerkiksi kämmeistä tai pullon suusta.

Tieteellisissä tutkimuksissa on havaittu että hengitettäessä öljymolekyylejä ne päätyvät elimistöön jopa kolmessa sekunnissa! Eteeristen öljyjen onkin tutkittu voivan vaikuttaa tehokkaasti mielialaan, koska ihmisen hajuaisti vaikuttaa suoraan aivojen limbiseen järjestelmään, joka hallinnoi sekä muistoja että tunteita.


muutama esimerkki:

  • Laita diffuuseriin Pine, eli mänty öljyä ja saat hetkessä mäntymetsän tuoksun kotiisi.
  • Lasten nukkumaanmenon aikaan voit laittaa diffuuseriin rauhoittavaa laventeliöljyä tai stressaway öljyä parempia yöunia tuomaan.
  • Jos kärsit tukkoisuudesta, kannattaa diffuun laittaa esim. avaavaa ja raikasta R.C öljyä.

PAIKALLINEN KÄYTTÖ

Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää paikallisesti suoraan iholle. Yksi tippa riittää ja hyvälaatuisissa eteerisissä öljyissä usein vähemmän onkin enemmän.
Iholle käytettäessä eteerinen öljy on hyvä levittää laadukkaan pohjaöljyn kanssa (esim. Young Livingin V-6 kasviöljyseos). Pohjaöljy hidastaa eteerisen öljyn haihtumista, ehkäisee ihon ärsyyntymistä sekä pohjaöljyn kanssa eteerinen öljy on helpompi levittää laajemmalle ihoalueelle.

Eteeriset öljyt imeytyvät ihon läpi verenkiertoon, tutkimuksissa on todettu että kun eteeristä öljyä on levitetty iholle, se voidaan havaita verenkierrossa jo 26 sekunnissa! Joidenkin öljyjen molekyylit ovat niin pieniä, että ne läpäisevät myös aivoverinesteen (on todella tärkeää, että eteerinen öljy on varmasti puhdasta ja valmistettu oikein!).

Jos kehosi toimii normaalisti, niin öljyt poistuvat kehosta 3-6 tunnissa.

Ota vajaa pumpun painallus V-6 pohjaöljyä kämmenellesi ja lisää siihen tippa-pari eteeristä öljyä ja levitä iholle tai tee valmiita laimennoksia roll-on pulloihin.

Muutama esimerkki:
  • Lievitä lihasjumeja levittämällä öljyä jumissa olevan lihaksen päälle, Aromasiez ja Panaway ovat tähän loistavia öljyjä.
  • Tukkoista oloa helpottamaan laita R.C öljyä rintakehälle ja poskionteloiden päälle.
  • Levitä lempiöljyäsi kaulalle ja ranteisiin hajuveden sijaan tuoksuksi.

SISÄINEN KÄYTTÖ

Young Livingin Plus öljysarja on saanut ravintolisäluokituksen ja niitä voi käyttää myös sisäisesti.

Young Livingin ravintolisä öljyt myydään valkoisella etiketillä ja plussa merkillä varustetuissa pulloissa.

Plusöljyillä voi maustaa juomavettä, maustamatonta jugurttia, niitä voi käyttää leivonnassa, salaatinkastikkeissa ja ruuanlaitossa.

Voit ottaa plusöljyä myös kapselissa.

Eteeriset öljyt eivät sisällä vitamiineja, mutta esimerkiksi antioksidantteja sisältää.
Muutama esimerkki:
  • Laita vesilasiisi tippa Sitruuna, Appelsiini tai Mandariiniöljyä ja nauti ihanan raikkaasta makuvedestä. (sitruunaöljy on tutkittu, ettei sen juominen vaikuta heikentävästi hammaskiilteeseen, kuten puristetun sitruunamehun juominen vaikuttaa)
  • Hemmottele perhettäsi laittamalla pienen pieni määrä piparminttuöljyä kaakaon sekaan, on hyvää! Ja jos lisäät kinkkupiirakan, pizzan tai pastakastikkeen sekaan pari tippaa oregano+ öljyä saat täydellisesti ja helposti oreganon maun ilman kuivattua tai tuoretta oreganoa.
  • Maustamattoman jogurtin tai rahkan voit maustaa esim. Appelsiini, mandariini tai sitruunaöljyllä! :)