Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Suomalaista kirjallisuutta: Aromaterapia ja eteeriset öljyt.
Ulla Kivimäki. 1993.

"Kasvikunta on ollut ihmiskunnan uskollisin ystävä. Se on tarjonnut ihmiselle ruumiin ja hengen ravintoa sekä puhtaan ilman jota hengittää. Lempeydessään luonto on myös huolehtinut siitä että ihminen, joka luonnosta erkaannuttuaan on alttiimpi menettämään fyysisen ja psyykkisen tasapainonsa, voi yhä turvautua luonnon parantaviin voimiin sairastuessaan.

Moderni aromaterapia jatkaa ja täydentää perinnettä joka katkesi eurooppalaisen lääketieteen historiassa synteettisten lääkeaineiden yleistyttyä. Luontaislääketieteen osa-alueena aromaterapia täydentää länsimaista lääketiedettä hoitamalla ihmistä eteerisillä öljyillä psykofyysisenä kokonaisuutena.

Eteeriset öljyt eivät ole rasvaöljyjä, vaan tiettyjen kasvien sisältämiä haihtuvia aromaattisia aineita. Ne saavat mintun ja ruusun tuoksumaan mintulta ja ruusulta. Eteerisiä öljyjä eristetään kasvien eri osista eri metodein. Eri kasvien sisältämät öljymäärät vaihtelevat. Esimerkiksi yhteen kiloon jasmiiniöljyä tarvitaan 8 miljoonaa käsin poimittua jasmiinikukkaa, kun taas appelsiininkuoresta saadaan suhteellisen runsaasti eteeristä appelsiiniöljyä. Tämän vuoksi öljyjen hinnat vaihtelevat.

Eteeriset öljyt ovat tiivistettyä kasvienergiaa. Ne ovat noin 50-100 kertaa voimakkaampia pullossa kuin itse kasvissa, ja tämän vuoksi huomattavasti emokasvia voimallisempia. Eteerisestä ruusuöljystä löytyy noin 500 vaikuttavaa ainetta, jotka toimivat täydellisessä harmoniassa keskenään. Niiden vaikutus fyysiseen, emotionaaliseen ja henkiseen hyvinvointiimme on erityisen lempeä mutta tehokas.

Eteerisillä öljyillä on lukuisia lääkitseviä ominaisuuksia. Ne ovat antiseptisia, desinfioivia, tulehduksia estäviä ja hillitseviä, verenkiertoa ja imunestekiertoa edistäviä, kipuja ja kouristuksia lievittäviä, elimistön kuonaa ja myrkyllisiä aineita sekä nestettä poistavia, hormonitoimintaa sääteleviä ja immuniteettia vahvistavia. Ne vaikuttavat suotuisasti myös mm. masennukseen, uni-valverytmiin sekä henkiseen ja seksuaaliseen vireyteen. Eteeristen öljyjen tehoon ei oleellisesti vaikuta mitä kautta ne imeytyvät elimistöön. Niitä käytetään hierontaan ja hengitettyinä, paikallisena ja sisäisesti. Hengittämällä öljyn tuoksumolekyylit vaikuttavat aivojen limbisen järjestelmän kautta elimistön biologisiin järjestelmiin.

Kauan ennen kuin tieteellisestä näytöstä osattiin uneksiakaan, ihmiset olivat tietoisia aromaattisten kasvien sisältämien eteeristen öljyjen vaikutuksista. Euroopassa ruttoa ja koleraepidemioita vastaan suojauduttiin ”terveysvesien” ja yrttikimppujen avulla, jotka varjelivat kuolemalta. Vuosina 4000-6000 eKr. babylonialaiset ja intialaiset käyttivät eteerisiä öljyjä sisältäviä rohdoksia, joita käytetään nykyisin länsimaisessakin lääkinnässä. Egyptissä eteerisiä öljyjä käytettiin ruumiiden balsamoimiseen, koska monet niistä ovat tehokkaita desinfiointiaineita ja estävät bakteerien, sienten ja homeiden kasvua.

On myös kauan tiedetty, että kasvien eteeriset öljyt muuttavat kehon sähkömagneettivärähtelyä. Niillä voi siis ylläpitää harmonista energiatasapainoa ja näin ehkäistä ja lievittää sairastumisia."

- See more at: http://www.oljymme.julkaisee.fi/eterinen-oljy#stha...