Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tutkimme hammastahnojen ainesosaluetteloita ja luimme aineiden vaikutuksista ihmiseen. Millaista myrkkyä voikaan olla fluori, joita hammastahnat sisältävät, hammaslääkärit käyttävät ja suosittelevat vielä ottamaan tabletteina, että hampaat eivät reikiintyisi.

Vuoteen 1970 asti lääkärit Euroopassa käyttivät fluoria kilpirauhasen liikatoiminnan hoitoon, sillä sen oli todettu lamaavan kilpirauhasen toimintaa, jopa niin pienellä annoksella kuin 2 mg/pv (Suomessa annos täyttyy, jos hampaat pestään aamuin illoin). Myös kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakola sanoo (Voi hyvin lehdessä 3/02), että fluoridien ja kloridien käyttöä tulisi välttää, koska ne lamaavat kilpirauhasta.

Harvard School of Public Health ja Senyangin lääketieteellinen yliopisto (Kiinassa) tekivät yhdessä tutkimuksen, jossa selvisi, että fluori on myrkyllistä lasten aivoille (http://dx.doi.org/10.1289/3hp/1104912). Mitä enemmän fluoria, sitä pienempi ÄO. Lapset ovat erityisen alttiita fluorin vaikutuksille, koska he ovat kooltaan pieniä ja heidän aivonsa ovat vasta kehittymässä. Päänsäryt, huimaus, näköhäiriöt, heikko keskittymiskyky, ajattelun huono koordinointi ja heikentynyt kirjoituskyky ovat muita fluorin aiheuttamia ongelmia. Lisäksi fluorilla, kuten muilla neurotoksiineilla, esim. lyijyllä ja elohopealla, on taipumus kertyä kudoksiin.

Edelleen Kiinan terveysministeriö kertoi (2008), että fluorin liikasaanti aiheuttaa ensin hampaiden laikkuuntumista, jonka jälkeen voi ilmetä luuston oireita, kuten selkäkipua, niveltulehduksia ja osteoporoosia sekä iäkkäillä ihmisillä lonkkamurtumia. Näitä fluorin aiheuttamia haittavaikutuksia on paljon paljon enemmän, jos haluat lukea lisää, niitä löytyy ainakin osoitteesta www.elinahytonen.fi (helmikuu 2013).

Young livingin Thieves hammastahna on valmistettu ilman keinotekoisia ainesosia. Ei säilöntä- ja väriaineita eikä fluoria! Thieves hammastahnassa on käytetty mm. Thieves, Spearmint, Peppermint ja Ocotea öljyjä. Se on suunniteltu hampaiden arkuutta vähentäväksi ja luomaan suuhun ympäristö, jossa eivät haitalliset bakteerit viihdy. Se on hieman kalliimpi kuin kaupan tahnat, mutta mitä kaikkea siinä säästääkään, jos tulevaisuus ei sisällä kaikkia edellämainittuja vaivoja ja lääkityksiä niihin.