Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

MITÄ ETEERISET ÖLJYT OVAT?

Kasvit, kuten puut, yrtit, kukat ja hedelmät sisältävät eteeristä öljyä.

Eteerinen öljy on kasvin kaikista vahvin osa, jonka tehtävänä on kuljettaa kasville happea sekä suojella sitä taudeilta, hyönteisiltä ja erilaisilta ympäristö -ja sääolosuhteilta.

Eteeriset öljyt eristetään kasvista öljyksi höyrytislaamalla, kylmäpuristamalla, pihkaa juoksuttamalla tai uuttamalla.
Öljyä saadaan kasvien eri osista kuten juurista, varresta, kuoresta, pihkasta, lehdistä, kukista, hedelmistä tai koko kasvista.

Valmiit eteeriset öljyt ovat vahvoja, tuoksuvia, aromaattisia nesteitä, ne haihtuvat nopeasti ja tuoksuvat sille kasville, josta ne on valmistettu.

Eteeriset öljyt ovat paljon tehokkaampia kuin kasvit joista öljy on tuotettu, esimerkiksi yhdessä 15 ml Lemon -öljypullossa on 75 sitruunan kuoresta puristettu öljy, yksi tippa lemon öljyä vastaa kahta sitruunaa ja yksi tippa sisäisesti käytettävää plus piparminttuöljyä vastaa 22 kuppia piparminttuteetä.

Jotta saadaan 5ml Ruusun eteeristä öljyä tarvitaan 10kg ruusun terälehtiä, koska ruusun terälehdet sisältävät hyvin vähän öljyä. Laventeli taas saadaan eteeriseksi öljyksi helpommin: 100kg laventelia saadaan valmistettua 3,2kg laventeliöljyä.

5ml öljypullossa on noin 80 tippaa eteeristä öljyä ja 15ml pullossa on noin 240 tippaa. Tippojen määrään vaikuttaa öljyn koostumus, paksun öljyn tippa on isompi kuin ohuen öljyn.

Yhdestä 15ml öljypullosta riittää öljyä yli 80 käyttökertaan, koska öljyä käytetään yhdellä kerralla 1-3 tippaa.

Silloin kun kukat, hedelmät tai metsä tuoksuvat haistat juurikin kasvien eteeristen öljyjen tuoksun, tämän takia kukat piristävät mieltä ja metsässä käveleminen selkeyttää ajatuksia, rauhoittaa ja rentouttaa.

Eteeriset öljyt ovat siis tavallisia luonnossa olevia kasveja, eli mäntyä, appelsiinia, sitruunaa, laventelia, ruusua jne, jotka on tiivistetty nesteeksi ja pullotettu.